Бил-ол капки за инхалација

Капките Бил-ол се препорачуваат само за надворешна употреба (инхалација), и тоа:

Деца од 4 до 12 години:
Во сад за инхалирање се сипува 250 ml врела вода (65оС) и во водата се капнуваат 2 до 4 капки за инхалација Bil-ol. Пареата длабоко се вдишува низ отворена уста или низ нос во тек на 5–10 минути.
Постапката се повторува два до три пати на ден.

Возрасни и деца постари од 12 години:
Во сад за инхалирање се сипува 250 ml врела вода (65оС) и во водата се капнуваат 5 до 8 капки за инхалација Bil-ol. Пареата длабоко се вдишува низотворена уста или низ нос во тек на 5–10 минути.
Постапката се повторува два до три пати на ден. Се препорачува да се избегнуваат нагли промени на температурата на воздухот по инхалирањето. Се препорачува да се користи инхалатор Bil-ol којшто е специјално анатомски дизајниран за поефикасна инхалација. Според потребата, се препорачува инхалирање со вдишување низ носната празнина или, пак, низ усната празнина.

Производот е достапен во пакување од 30ml.

Бил-ол капки за инхалација се препoрачуваат за:
  • за олеснување на симптомите на настинка;
  • при воспаление на слузницата на носот и на синусите;
  • при затнатост на горните дишни патишта;
  • за олеснување на искашлувањето на густиот секрет;
  • за олеснување на симптомите на главоболка.
Препорачана дневна доза и начин на употреба

Возрасни и деца постари од 12 години: 3 пати на ден по 30 капки пред јадење.